Bij Bruggeman hoveniers leggen we drie types zwemvijvers van het label GardenSwimm aan. Het natuurzwembad, de natuurlijke zwemvijver en de combizwemvijver. Maar wat is nu het verschil tussen deze zwemvijvers.
Een natuurzwembad heeft een continue stroom water die langs filters en substraten gaat. Dit natuurlijke systeem zorgt ervoor dat het bad wordt schoongemaakt en het water glashelder blijft. Het natuurzwembad is dan ook het beste te vergelijken met een stromende bergrivier. Een natuurzwembad wordt vaak aangelegd wanneer zwemplezier belangrijker is dan natuurbeleving. De vorm van het natuurzwembad is dan ook vaak strak. Door onze passie voor water en groen creëren wij graag een natuurlijke zone aan de oever. Dit type bad is zeer geschikt voor bijverwarming. Het natuurzwembad is standaard voorzien van zeer sterk EPDM folie, in de kleur zwart. Maar er kan ook gekozen worden voor een gekleurde folie in antracietgrijs of olijfgroen. Duik in onze mooie natuurzwembaden en geniet!
Een natuurlijke zwemvijver is een vijver met een afgebakend zwemgebied dat even groot is als het plantgebied. Zo zwem je in de meest pure vorm van natuurwater terwijl je uitkijkt op de waterlelies die verderop op ooghoogte in de vijver drijven. Een natuurlijke zwemvijver kun je het beste vergelijken met een helder meertje. Doordat de natuurlijke zwemvijver maar weinig doorstroming nodig heeft is het stroomverbruik van de pompen extreem laag en dus energiezuinig. Het water van de vijver is alleen aan de oppervlakte in beweging, zodat vuil zoals bladeren en stuifmeel goed kan worden opgevangen. Zo blijft jouw zwemvijver heerlijk schoon! Bijverwarming is bij deze zwemvijver niet mogelijk, maar door een donkergekleurde folie en ondiepe delen warmt het water toch snel op.
Een combizwemvijver is een combinatie tussen een natuurzwembad en een vijver. Prachtige waterlelies, zwanebloem, maar ook glashelder water dat je zelfs kunt bijverwarmen, onmogelijk?
Nee niet met de combizwemvijver. Normaal is de plantendiversiteit in een natuurzwembad beperkt, echter door een natuurzwembad en een vijver tegen elkaar te bouwen, maar het waterlichaam gescheiden te houden, is het wel mogelijk. In een slim ontwerp ziet het er echter uit als 1 grote zwemvijver. Op deze manier kan zelfs het water in het zwemdeel verwarmd worden of afgedekt worden met een roldeck.