Tuinonderhoud

Tuinonderhoud in het voorjaar

Tuinonderhoud in het voorjaar

Bij de eerste zonnestralen in het voorjaar is het tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Want als je het hele jaar wilt genieten van een mooie tuin, moet je juist in het voorjaar de handen uit de mouwen steken. Met een aantal specifieke werkzaamheden, die Bruggeman Hoveniers graag voor je uitvoert, leg je een goede basis voor de rest van het jaar.

Snoeien en blad opruimen

Als je later in het seizoen wilt genieten van een stralende tuin, moet je in het voorjaar sommige (vaste) planten en struiken een snoeibeurt geven. Het gaat in deze periode vooral om de siergrassen, vlinder- en rozenstruiken en vaste planten. Door deze planten en struiken nu te snoeien, bloeien ze in de bloeiperiode fraaier. Ook bijvoorbeeld klimop en knotwilgen kunnen in deze periode worden gesnoeid.


Bemesting

Na een donkere en natte winter hebben planten behoefte aan extra voeding. Speciale voorjaarsmeststoffen stimuleren de groei en zorgen ervoor dat planten minder vatbaar zijn voor ziektes. Een bodemverbeteraar, zoals compost, verbetert de bodemstructuur. Een combinatie van goede bodemstructuur, gezond bodemleven en bemesting zorgt ervoor dat de planten gezond blijven.

Onderhoud-Bruggeman-1-18-916-696-1682941694
bruggeman-hoveniers-tuinonderhoud-gras-maaien-1

Onderhoud van het gazon

Voor een mooi, gezond en stevig gazon is regelmatig gazononderhoud belangrijk. Het gazon heeft in het voorjaar extra aandacht nodig. Deze periode is bijvoorbeeld het uitgelezen moment om het gazon te verticuteren. Bij het verticuteren worden mos, gras- en plantenresten verwijderd. Zo krijgt het gras weer voldoende licht, lucht en ruimte om voedingstoffen op te nemen. Ook worden bij het verticuteren de wortels van de grasplanten doorgesneden, wat de groei van jonge uitlopers bevordert. Eventuele kale plekken kun je doorzaaien met een snelkiemend grasmengsel. Daarna kun je het gazon bemesten met bijvoorbeeld organische mest.

De voorjaarsbeurt uitbesteden? Sluit een tuinonderhoudscontract af

Wil je het tuinonderhoud in het voorjaar laten uitvoeren door experts? Onze specialisten weten exact hoe ze jouw tuin moeten behandelen. Je kunt ook een onderhoudscontract bij ons afsluiten. Dan nemen we je alle werkzaamheden, of een deel daarvan, uit handen en kun jij genieten van een tuin die er perfect bij ligt. Een onderhoudsabonnement is maatwerk. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw tuin? Neem contact met ons op.