Voortuin in Heerde met minder inkijk

De voortuin is het visitekaartje van het huis. Toch besteedt men meestal meer aandacht aan de achtertuin. Logisch, want daar wordt toch de meeste tijd doorgebracht. We keken er dan ook naar uit om dit keer een voortuin onder handen te nemen. Het doel: de aandacht af te leiden van de straat direct gelegen aan de tuin en de bebouwing aan de overkant.

Tuin ophogen

De eerste stap was het hogerop brengen van de tuin. Zo hebben we de bloembakken hoog aangelegd. Hiermee wordt direct de aandacht verlegd van de omgeving, naar de tuin zelf. Want zo wordt niet meer over de tuin gekeken, maar i­n de tuin.

Onderhoudsarme tuin

De bewoners wensten een onderhoudsarme tuin. Met die reden hebben we de plantenbakken, opgetrokken uit Schellevis sokkels, en perkjes gevuld met dezelfde plantsoorten. In de tuin zijn onder meer grote groepen hortensia’s en kunstgrassen te vinden. Hierdoor hoeven alleen de buitenkanten van de begroeien bijgehouden te worden. Verder redden de perkjes en plantenbakken zichzelf. Ideaal.

Duidelijke zichtlijnen

Ook hebben we zichtlijnen aangebracht in de tuin om het oog sturing te geven i­n de tuin, vanuit het huis. Zo begeleiden twee heesters de ogen naar links en naar rechts. Loopt er vanuit een woonkamerraam een directe lijn van grote Schellevis tegels omringd met split naar een bankje aan het einde van de voortuin, tegen de straatkant aan. En wordt het zicht vanuit het zijraam getrokken naar een modern waterornament dat ‘s avonds belicht wordt. Zo maken we de tuin onderdeel van de beleving in huis, ook als het buiten donker is.

Dit project bewijst dat ook een onderhoudsarme voortuin een geweldig visitekaartje kan zijn en het woongenot op een hoger niveau kan brengen.

Soort tuin

Modern

Plaatsnaam

Heerde

Grootte

300 m2

Highlights
  • Modern waterornament
  • Slimme zichtlijnen
  • Onderhoudsarm

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen