Seniorentuin met felgekleurde planten

Een ouder echtpaar in Heerde vroeg ons hun ietwat verwilderde tuin te transformeren tot een makkelijke, onderhoudsarme seniorentuin, waar ze niet al te veel werk aan zouden hebben en vooral veel plezier aan kunnen beleven.

Omdat één van de bewoners slechtziend is, hebben we veel felgekleurde planten opgenomen in het beplantingsplan. Zoals rode klimroos en blauwe clematis. Deze planten groeien wat hoger boven de grond, zodat de bewoners niet hoeven te bukken bij het verzorgen ervan. Dit met behulp van een douglashouten pergola met klimplanten en verhoogde borders, aangelegd met Wallblock Tumbled Bronze muurelementen met een natuurlijke uitstraling.

Onderhoudsvriendelijk terras

Het terras is aangelegd met grijs gevlamde Stavelot tegels van 60 bij 60 cm, die een vlak oppervlak hebben, maar stroef genoeg zijn voor voldoende grip. De tegels contrasteren mooi met de Geocolor Solid Black klinkers van de looppaden. Deze klinkers hebben een relatief groot formaat, waardoor ze minder voegen opleveren en dus onderhoudsvriendelijker zijn dan vergelijkbare producten.

Verder beschikt de tuin over een aantal in het oog springende elementen, zoals de onderhoudsarme schutting ter vervanging van de coniferenhaag en het knusse buitenverblijf, waarin we de kozijnen en ramen van de klant hebben verwerkt. Centraal in de tuin is een mooi waterornament opgenomen, die de klant zelf heeft uitgekozen.

Soort tuin

Onderhoudsarm

Plaatsnaam

Heerde

Grootte

120 m2

Highlights
  • Hemelwaterinfiltratie
  • Knus buitenverblijf
  • Pergola
  • Onderhoudsarm terras

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen