Landgoed tuin Heerde

Parkachtig landschapsstijl met vloeiende lijnen

Rijd je van Heerde naar Veessen dan kun je dit mooie landgoed niet missen, De Bonenburg. Het huis is in de afgelopen jaren geheel verbouwd en ook is er een prachtig in stijl nieuw koetshuis bijgebouwd.

Het ontwerp

In 2019 werden wij benaderd voor de aanleg van de tuin. Het ontwerp is gemaakt door landschapsarchitect Peter Verhoef. Uitgangspunt voor het ontwerp was parkaanleg in landschapsstijl. Het landhuis en de koepel spelen als blikvangers een belangrijke rol.

De aanleg

In 2020 zijn we begonnen met de aanleg van de tuin in landschapsstijl. Bruggeman Hoveniers heeft de aanleg van de gehele tuin op het huiseiland voor zijn rekening genomen; van o.a. de aanleg van bestratingen, terrassen, aanleg gazons, afrasteringen dierenweide tot de de beplantingen. Een prachtige opdracht.

Ook hebben wij de aanleg verzorgd van het gedeelte tussen het hoofdhuis en het koetshuis. Dit gedeelte van de tuin blijft privé en daar hebben we dan ook geen foto’s van gemaakt.

Prominente onderdelen

De relatief hoge heuvel met theekoepel is een prominent onderdeel van de parkaanleg van De Bonenburg. De nieuwe wandelpaden over en onderlangs heuvel versterken de beleving van de heuvel; vloeiende verlopende en strak gestoken wandelpaden zijn een wezenlijk onderdeel van een parkaanleg in landschapsstijl.

Gevarieerd beplantingsbeeld

Een rijk gevarieerd beplantingsbeeld met bomen en heesters, waarbij het basissortiment van eik, beuk, els en inheemse struweelsoorten, wordt aangevuld met een collectie bijzondere boomsoorten passend bij een aanleg in landschapsstijl uit het midden van de 19e eeuw.

Het aanbrengen van enkele kleurrijke bloemaccenten in de vorm van bloembedden geïnspireerd op de historische aankleding maar een bescheiden opzet en een eigentijds assortiment.

Soort tuin

Landelijk

Plaatsnaam

Heerde

Grootte

8000 m2

Highlights
  • Parkachtig landschapsstijl met vloeiende lijnen
  • Theehuis
  • Landhuis de Bonenburg

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen