Terug naar overzicht

Op zoek naar ideeën voor een strakke tuin?

Strakke zichtlijnen, moderne, duurzame materialen en onderhoudsarme beplanting. De strakke, moderne tuin wordt steeds populairder. Lees verder en raak geïnspireerd!

Het is een logische ontwikkeling nu de tuin steeds meer een verlengstuk wordt van het interieur. Dankzij de geometrische vormen en lijnen, gecombineerd met organische begroeiing, kom je in jouw strakke tuin helemaal tot rust.

Grote tegels voor een strakke look

In een strakke tuin zijn grote tegels een populaire ondergrond, afgewisseld met split of gebakken klinkers. Voor een strakke, moderne look zijn vooral keramische tegels interessant. Deze tegelsoort is in vele soorten en designs beschikbaar, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Strakke tuinen met siergrassen

Siergrassen brengen leven in de strakke tuin. Ze vormen de basis van de beplanting en dragen bij aan een organische en eigen uitstraling. Siergrassen zijn in vele soorten beschikbaar en in verschillende hoogtes.

Met een mooie mix van deze groene, sterke plantsoort maken wij jouw tuin uniek. Bijkomende voordelen zijn dat ze het hele jaar door kleur geven aan jouw tuin en er een breed aanbod aan onderhoudsarme siergrassen is.

Borders in een strakke tuin

In een strakke tuin plaatsen we de beplanting veelal in borders. Een border is een strook of stuk grond met beplanting erin. Deze kan op gelijke hoogte liggen met de rest van de tuin of verhoogd en afgezet worden met een strakke steensoort, zoals schellevis muurelementen.

We maken de border onderhoudsarm door het te vullen met dezelfde plantsoort. Hierdoor hoeven alleen de buitenkanten van de begroeiing bijgehouden te worden. Verder redden de perkjes en plantenbakken zichzelf. Een krachtig, natuurlijk en onderhoudsarme statement.

Voorbeelden van een strakke, moderne tuin

Zie je jezelf al zitten in een strakke, moderne tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij hebben onze projecten voor jou op een rijtje gezet. Bekijk onze projecten.